Logo Yachtbrokers
Boot verkopen
Profiteer van deskundige begeleiding en inspectie, een groot netwerk en wordt ontzorgd bij de verkoop van uw boot of jacht!

Boot verkopen door Lighthouse Yacht Brokers

Boot verkopen door professionele jachtmakelaar

U wilt uw boot of jacht verkopen? Laat ons het maximale rendement uit uw verkoop halen. Dankzij expertise, deskundigheid en een uitgebreid netwerk zijn wij in staat om dit proces begin tot eind te realiseren. Wat wij voor u doen: al uw verkoopzorgen in handen nemen, zodat u rustig achterover kunt leunen.

Waarom een jachtmakelaar bij het verkopen van een boot?

Uw motor-, tour- of zeilboot verkopen kosten veel tijd en energie. Een jachtmakelaar doet een algemene en technische inspectie en brengt de marktprijs van de boot in kaart. Bovendien zorgt de jachtmakelaar dat alle relevante informatie van de boot in kaart hebben gebracht. Vervolgens kan de boot worden aangeboden in het netwerk van de jachtmakelaar. Een jachtmakelaar heeft een uitgebreid netwerk en kent de relevante verkoopkanalen waardoor uw boot of jacht snel in contact met wordt gebracht met geïnteresseerde en potentiële kopers. Op deze manier verkopen wij uw boot snel en tegen een goede prijs. Uw boot verkopen doet u dus bij ons.

Wat doen wij allemaal voor u bij het verkopen?

Iedere verkoop vergt een andere aanpak. Wij werken echter grofweg aan de hand van de volgende stappen:

1.Afspraak bij de boot

Verkoop begint bij kennismaking en taxatie. Wij doen een algemene en technische inspectie om een deskundige taxatie te kunnen doen. Wanneer we de marktprijs in kaart hebben gebracht adviseren we u over de meest geschikte verkoopprijs. Bovendien schrijven onze experts een rapport over de technische staat van de boot die tevens kan dienen als bewijs voor de verzekering.

2. Informatie verzamelen

Om de verkoop te bevorderen is het belangrijk om de specificaties en informatie zo volledig mogelijk in kaart te brengen. Hiervoor vragen we u om een uitgebreide vragenlijst in te vullen. Deze informatie gaan we vervolgens delen via de verkoopkanalen.

3. Professionele afbeeldingen

Wij schieten professionele foto's van de boot of het jacht zowel aan de wal als varend, en van het interieur en exterieur, om de online verkoop optimaal te kunnen aanbieden.

4. Aanbieden in netwerk en op verkoopkanalen

Wanneer de verkoopprijs is vastgesteld, de informatie en specificaties volledig zijn en er professionele afbeeldingen zijn geschoten is het tijd om de boot/het jacht aan te bieden. Wij doen dit zowel in ons uitgebreide netwerk van jachtmakelaars, handelaren en andere geïnteresseerden als via online verkoopkanalen.

DE VOORDELEN VAN UW BOOT VERKOPEN VIA YACHTBROKERS4U

 • Ruim 18 jaar ervaring

 • Uitgebreid verkoopnetwerk

 • Volledig ontzorgen

 • Betrouwbaarheid

 • Deskundige inspectie en taxatie

 • Voorzien van professionele foto’s

 • Verzorgde presentatie op website

 • Maximale uit de onderhandeling

Direct contact opnemen

Professioneel verkopen van uw boot

In overleg zal de jachtmakelaar uw boot of jacht komen bezichtigen, waarna taxatie spoedig zal volgen. De jachtmakelaar zal professionele foto's van uw boot of jacht met details van zowel het exterieur als interieur op de website van Lighthouse Yacht Brokers vermelden.

Lighthouse Yacht Brokers biedt tevens de mogelijkheid tot het adverteren in nationale en internationale magazines en sites voor het handelen in boten.

Concurrerende lage courtage

Wij begeleiden u gedurende het hele proces. We bemiddelen in het verkopen van uw boot of jacht vanaf uw ligplaats. Hierdoor kan Lighthouse Yacht Brokers de volgende concurrerende courtage met u afspreken:

 • 4 ½ % courtage inclusief BTW tot een verkoopprijs tot €50.000,- met een minimum €2.000,- incl BTW
 • 4 % courtage inclusief BTW vanaf een verkoopprijs van €50.000,- tot €150.000,-
 • 3 ½ % courtage inclusief BTW vanaf een verkoopprijs van €150.000,- tot €300.000,-
 • 3 % courtage inclusief BTW vanaf een verkoopprijs van €300.000 tot €500.000,-

Financiën en verzekeringen

Onze jachtmakelaardij biedt een totaalpakket aan dienstverlening aan als om het verkopen van uw boot of jacht gaat. Ook voor het regelen van financiën, verzekeringen en eventuele teboekstelling in het scheepsregister verzorgt Lighthouse Yacht Brokers graag voor u. Ten slotte zorgen wij voor een gedegen begeleiding en verzorgde afhandeling van de verkoop voor beide partijen.

Uw boot verkopen bij ons heeft dus vele voordelen. 

Boot verkopen? Neem contact met ons op

Hulp nodig bij de verkoop van uw boot? Twijfel dan niet en neem contact met ons op! Wij helpen u graag met het verkopen van uw boot, zodat u maximaal rendement kan halen.
Direct contact opnemen